Forfatter |Publiceret den 22 august, 2024|5.4 min læsning|

Leder du efter snesikre skiområder i Østrig? Vi har listet de mest snesikre destinationer til dig! Takket være deres store højde og fremragende naturlige snefald tilbyder disse skiområder de perfekte sneforhold. Find ud af, i hvilke områder du er garanteret en snesikker skiferie.

Hvad gør et skiområde snesikkert?

For at et skiområde kan betragtes som snesikkert, er der flere faktorer, der spiller en rolle, f.eks. beliggenhed, klima og højde. Højtliggende landsbyer og pister har ofte den bedste garanti for gode sneforhold og en længere skisæson. Nogle regioner har mere naturlig sne end andre, selv i lavere højder. Husk dog altid på, at hver sæson kan være forskellig. Tip: Tjek, hvor meget sne der er faldet i området for nylig, før du booker. Det giver dig en bedre idé om, hvad du kan forvente. De fleste moderne skisteder bruger i dag kunstig sne som et supplement, især hvor det naturlige snefald er utilstrækkeligt. Et skiområde er snesikkert, hvis det har nok god sne i løbet af sæsonen uden at være for afhængig af kunstig sne eller uforudsigeligt naturligt snefald.

Hvornår falder der mest sne?

I Østrig falder der generelt mest sne mellem december og marts, med februar som den mest snerige måned. Det er de bedste måneder til en snesikker skiferie.

Snesikre Kühtai
Foto: Snesikre Kühtai, hvor der stadig er masser af sne indtil april – skiløbernes paradis i Alperne!

Snesikre skisportssteder i Østrig

Østrig er hjemsted for mange skiområder, der er kendt for deres snesikkerhed og fremragende faciliteter for skientusiaster. Vi vil gerne give dig nogle tips til de mest snesikre skiområder i Østrig.

Obertauern

Obertauern er et af de mest snesikre skiområder i Østrig. Området ligger i 1.740 meters højde med pister op til 2.313 meter og har en lang skisæson helt fra november til begyndelsen af maj. Ideelt til en skiferie i påskeferien. Takket være sin høje beliggenhed er der næsten altid sne i Obertauern, og sneforholdene er ofte bedre end i de omkringliggende områder. Skiområdet byder på 100 kilometer pister med en god blanding af blå, røde og sorte pister, som passer til alle niveauer. Den berømte sorte piste under Gamsleiten 2 er et must for avancerede skiløbere. En stor fordel er, at mange indkvarteringer ligger lige ved pisterne, så du kan bogstaveligt talt træde ud af døren og stå på ski med det samme! Obertauern er også kendt for sin livlige afterski, hurtige stolelifte og mange spisesteder. Takket være det konstante snefald og de fremragende faciliteter er Obertauern et godt valg til en snesikker skiferie.

Obertauern Østrig

Foto: Mange hoteller og lejligheder i Obertauern ligger lige ved pisterne.

Arlberg

Arlberg bør bestemt ikke mangle på listen; det er nemlig et af Østrigs største og mest snedækkede skiområder. Takket være beliggenheden falder der i gennemsnit mere sne her end andre steder i Østrig. Her finder du berømte skisteder som Lech, Zürs og St Anton. Området har hele 305 kilometer pister. Det højeste punkt ligger i 2.811 meters højde, så du er næsten altid garanteret gode sneforhold. Skisæsonen løber fra slutningen af november til slutningen af april, hvilket gør det til en populær destination for skiløbere både tidligt og sent på sæsonen. Arlberg tilbyder pister til alle niveauer, fra begyndere til øvede, har moderne lifte og er et paradis for pudderskiløbere med sine mange off-piste-muligheder. Med livlig afterski, hyggelige bjerghytter og karakteristiske landsbyer er Ski Arlberg en ideel skiferiedestination!

Obergurgl – Hochgurgl

Obergurgl – Hochgurgl, også kendt som Gurgl, er et snesikkert skiområde højt oppe i Ötztal. Uden at være en gletsjer når dette område en højde på op til 3.082 meter! Tip: På grund af højden er det bedst at medbringe snekæder, når man kører i bil. I Østrig er det obligatorisk selv under dårlige vejrforhold. Området modtager sne fra både nord og syd, hvilket garanterer en tidlig sæsonstart og lange sneperioder. Med over 100 kilometer pister byder området på brede pister, en snowpark og hyggelige bjerghytter. Obergurgl er Europas højest beliggende kirkeby i 1.930 meters højde, mens Hochgurgl ligger lidt højere og har flere hoteller. Skiområdet er kendt for at være relativt roligt sammenlignet med andre store skiområder. Perfekt til skiløb fra november til slutningen af april.

Obergurgl Østrig

Foto: En af pisterne i Obergurgl i Østrig.

Silvretta Arena

I Silvretta Arena ligger hele 90 % af pisterne over 2.000 meters højde! Det betyder garanteret snesjov i stor højde. Området ligger på grænsen mellem Østrig og Schweiz og byder på 239 kilometer pister, der når op i 2.872 meters højde. Du kan nyde sneforholdene i en lang periode, da sæsonen varer fra slutningen af november til begyndelsen af maj. Ischgl er især populær blandt avancerede skiløbere og snowboardere takket være de udfordrende pister og off-piste-mulighederne. Ud over at stå på ski kan du shoppe i det skattefrie Samnaun eller spise på en af de mange restauranter. Ischgl er kendt for sin livlige afterski og bjergkoncerter, som hvert år fejrer sæsonens start og slutning.

Flere snesikre skiområder i Østrig

Der er selvfølgelig mange flere snesikre områder, som er værd at udforske. Tænk på f.eks: Kühtai, Damüls-Mellau, Tauplitz og Warth-Schröcken, som også kalder sig »Der Schneegarant«. Men selvfølgelig må man heller ikke gå glip af skiområder med gletsjere. Disse områder er pr. definition snesikre. Tænk på Hintertuxer Gletscher, Stubaier Gletscher og Sölden-Ötztal Arena. Faktisk er der altid sne her, selv i sommermånederne!

Hintertuxer gletsjer Zillertal

Foto: Den sneklædte Hintertuxer-gletsjer.

Er du klar til at nyde pisterne under et tykt lag nysne? Oplev Østrigs snesikre skisområder med noget for enhver smag. Book din næste skiferie til en af disse snesikre destinationer, og få en uforglemmelig sneoplevelse med Sunweb, hvor dit liftkort altid er med i prisen.

Hej! Mit navn er Camilla, og jeg er rejseblogger for Sunweb. Jeg elsker at rejse, og specielt Spanien og Grækenland er to af mine yndlingsdestinationer, når jeg skal nyde en ferie med mine nærmeste. Efter jeg har fået børn, sætter jeg stor pris på familievenlige rejser på hoteller med faciliteter og underholdning til hele familien. Følg med og få tips til din næste rejse!
22 august, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar