Skiferie i Østrig. En af skiferiens helt store fornøjelser er, når familien samles om bordet om aftenen for at snakke om dagens oplevelser og nyde et godt, solidt måltid. Spis som de lokale på din skiferie i Østrig, for den fulde autentiske skiferie-oplevelse. Du kan selvfølgelig vælge at besøge nogle af de gode østrigske restauranter, men du kan også kaste dig ud i at kokkerere en af de lækre retter selv. Book med det samme din skiferie til Østrig hos Sunweb!
Det østrigske køkken
Det østrigske køkken er kendt for sin rigdom, smagfuldhed og variation. Og er særligt kendt for lækre kager, såsom Sacher Torte og Linzertorte, samt rustikke og robuste retter som Sauerkraut og Weinerschnitzel. Kendetegnet ved det østrigske køkken er, at her serveres mad du bliver mæt af – virkeligt MÆT af, og det er jo perfekt, når du skal bruge meget energi på pisterne. Det østrigske køkken er også kendt for sin brug af lokale ingredienser, såsom svinekød, kalvekød, kartofler, og mejeriprodukter, samt dets indflydelse fra nabolandene som Tyskland, Ungarn og Italien. Denne blanding af traditionelle retter og kulturel indflydelse gør det østrigske køkken til en sand kulinarisk oplevelse. Her er nogle af de mest kendte østrigske retter: Sacher Torte, Apfelstrudel, Knödel, Kaiserschmarrn, Gulaschsuppe, Tafelspitz og Marillenknödel.
Østrigsk bondefad
Østrigsk bondefad er en ret med gods i, som er helt perfekt efter en dag på pisterne. Østrigsk bondefad, også kendt som “Bauernpfanne” på tysk, er en rustik og hjertelig ret, der traditionelt består af en blanding af kød, kartofler og grøntsager, kogt sammen i en gryde eller pande. Det er en ret, der har rødder i det østrigske bondekøkken og er populær for sin enkelhed og velsmag. Østrigsk bondefad er en solid og mættende ret, der typisk serveres som hovedmåltid og kan ledsages af brød eller salat. Det er en populær valgmulighed til aftensmad, især på kolde vinterdage. Den tager lidt tid at lave, men er ellers nem at gå til.
Det skal du bruge til 6 personer
1 kg kalvebov – skåret i tern
25 gr. smør
2 fed knuste hvidløg
4 finthakkede løg
1 spsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 ds. flåede el. hakkede tomater
3 spsk. tomatpuré
1 ½ dl kalvebouillon
evt. 1- 2 peberfrugter
6 æg
6 gode pølser
6 pickles
Sådan gør du
Varm smørret op i en stor gryde, og brun kødet let i gryden. Herefter fjernes kødet, og hvidløg, løg, hakkede tomater, tomatpuré, paprika, spidskommen og kalvebouillon bringes i kog. Kødet tilsættes og der fyldes op med vand indtil saucen lige dækker kødet. Herefter skal retten koge i 2,5 – 3 timer med låg på og ved svag varme. Husk, at du regelmæssigt skal tjekke, at der ikke er for meget af saucen, der er fordampet. Hvis det er tilfældet, tilsættes mere vand. Du kan vurdere om retten er færdig ved at teste kødet, som skal være helt mørt. Det skal helst kunne skæres med en ske. Ca. 20 minutter før retten tages af varmen, skæres peberfrugter og pølser ud i mundrette bidder. Peberfrugterne kommes i retten og koges med. Pølserne ristes godt på en pande. Herefter skæres pickles ud, og du laver spejlæg på panden. Retten serveres med god gammeldags kartoffelmos til, og pølser, pickles og spejlæg kommes oven på, når retten portionsanrettes. Velbekomme!
Find den helt perfekte skiferie i Østrig til lige netop dig. Udforsk også Sunwebs store udvalg af afbudsrejser til Østrig. Har du en yndlingsret fra det østrigske køkken? Hvis ikke, hvilken ret bliver så den første du skal smage på din skiferie i Østrig? Vil du gerne dykke endnu dybere ned i det østrigske køkken? Så læs også: De bedste restauranter i Mayrhofen, Østrig.
Lignende indlæg
Efterlad en kommentar