Bæredygtighed hos Royal Caribbean Cruises
Royal Caribbean er med sin flåde på 25 skibe en af de største krydstogtrederier i verden. Og, som de selv siger, er bæredygtighed ikke et valg, det er en livsstil. Hvad det betyder i praksis, og hvordan de bidrager til en mere bæredygtig verden, forklarer vi her.
Investering i innovation, teknologi og store data
Energi og udledninger
Royal Caribbean klarede i 2018 at reducere sin CO2-udledning met 35% i forhold til 2005. I årene derefter øgede emissionerne dog igen på grund af udvidelsen af flåden. Rederiet vil derfor i de kommende år gøre alt for at reducere udledningen med 25 % i 2025 for at komme under 2005-værdierne. Det gør de blandt andet ved at anvende avanceret teknologi. For eksempel har 70 % af skibene et rensningssystem, der fjerner 98 % af svovldioxiden fra emissionerne, og den nyeste skibsklasse er designet, så de drives af flydende naturgas (LNG) og brændselsceller. Derudover har stævnen på skibene i den såkaldte Edge-klasse et hydrodynamisk design, hvilket betyder, at de bruger 20 % mindre brændstof. Derudover bruges data til at vælge mere energieffektive sejlruter og til at optimere energiforbruget.
Mindre engangsbrug og mere genbrug
Vand- og affaldshåndtering
Et krydstogtskib kan ikke undvære ferskvand om bord. Vand bruges til at drikke, vaske, sanitære faciliteter og alle spabade og svømmebassiner. Royal Caribbean forsøger at reducere brugen af vand på alle deres skibe og at rense vandet og genbruge det, hvor det er muligt. 90 % af vandet om bord bliver nu renset og genbrugt. Det betyder, at der næsten ikke skal tilføres vand fra havne i områder, hvor der kan være mangel på rent drikkevand. Forbruget af vand giver forskellige typer spildevand. Royal Caribbean bestræber sig på ikke at udlede dette spildevand ubehandlet i havet.
En del af samfundet
Socialt ansvar
Royal Caribbean føler sig som en del af de samfund, der hører hjemme i de havne, de anløber. Det betyder, at de for eksempel finansierer drikkevandsprojekter i Haiti, at de kommer til undsætning efter naturkatastrofer, som efter orkankatastroferne i Caribien. De Stimulerer også deres medarbejdere til at deltage i frivilligt arbejde i de lokalsamfund, hvor rederiet har sine destinationer, gennem programmet Get Involved Volunteer Everywhere (G.I.V.E.) , der har eksisteret i mere end 25 år. Som en del af et partnerskab med World Wildlife Fund har rederiet også klaret at samarbejde med mere end 2.000 bæredygtige rejsearrangører om deres ekskursioner.
Aktivt bidrag til beskyttelse af økosystemer
Biodiversitet og livet i havet
Royal Caribbean oplever, at beskyttelsen af havene er et af deres største ansvar. I 2016 indgik de et partnerskab med World Wildlife Fund (WWF) for at øge og styrke deres aktiviteter på dette område. Sammen søger begge organisationer at opnå en bedre beskyttelse af biodiversiteten og livet i havet, og WWF hjælper Royal Caribbean med at sætte udfordrende mål for bæredygtigheden. For eksempel har de som mål at bruge næsten udelukkende bæredygtigt fanget fisk. Derudover har partnerskabet allerede betydet at WWF har fået €10 millioner i donationer fra Royal Caribbean-gæster.
Mangfoldighedens kraft
Menneskene bag rederiet
Royal Caribbean kan ikke undvære de titusindvis af medarbejdere, der gør sit bedste for at give deres utallige gæster en uforglemmelig krydstogtoplevelse. Derfor ønsker de at skabe et arbejdsmiljø, hvor samarbejde, motivation og innovation er kernen. Doing the right thing er en af de vigtigste værdier i virksomheden. Derfor arbejder de også på større ligestilling mellem kønnene, hvilket har ført til en stigning på 17 % i kvindelige officerer. På grund af den enorme mangfoldighed blandt medarbejdere – som har forskellige kulturer og baggrunde – sætter Royal Caribbean også pris på inkludering. Det kommer eksempelvis til udtryk i deres tilrettelæggelse af autismevenlige krydstogtferier.
Mere information
Royal Caribbean udgiver hvert år en bæredygtighedsrapport, hvor ovenstående emner forklares mere detaljeret og bliver underbygget med tal. Du kan downloade rapporten her